Wat kost het,
‌hoe lang duurt 't, 
‌krijg ik er punten voor..?

KOSTEN & DUUR
‌Een gemiddeld Fundamed-proces vraagt 3 tot 5 bijeenkomsten van tenminste 3 uur. Hoeveel sessies precies hangt onder meer af van het aantal deelnemers, maar ook van hoe "standaard" of "complex" de situatie is. De doorlooptijd wordt in overleg afgestemd op het tijdspad van de samenwerking. 

‌De kosten zijn gebaseerd op het uurtarief van de procescoach en bestaan uit de uren van de bijeenkomsten, de voorbereiding plus uitwerking ervan en uit een tegemoetkoming in de kosten van reizen. Omdat we landelijk werken, rekenen we naar ‘overal’ in Nederland de reistijd met een maximum van 40 minuten heen en 40 minuten terug en géén kilometervergoeding

‌Deelnemers die (aantoonbaar) worden verwezen door hun beroepsorganisatie - LHV, KNGF, KNMvD, KNOV of NVvO - krijgen € 25,- korting op het uurtarief (met uitzondering van reisuren) en betalen € 150,-, voor niet-leden is dat € 175,- (tarieven 2024, exclusief 21% btw). ‌
‌De totale kosten worden gedeeld door alle deelnemers. Om een indicatie te geven: een Fundamed-proces van 4 bijeenkomsten kost gemiddeld rond € 4.000,- inclusief btw. Dat is bij 2 deelnemers zo'n € 2.000,- en bij 3 rond de € 1.350,- per persoon. En daar gaat de eventuele subsidie van een arbeidsongeschiktheidsverzekeraar, zoals Movir, af.

LOCATIE
‌De procescoach komt naar u toe. Bijeenkomsten zijn dus 'bij u'.

SUBSIDIE MOVIREN ANDERE VERZEKERAARS
‌Bent u bij Movir verzekerd voor de de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid, dan kunnen wij subsidie voor u aanvragen. Voor deelname aan een samenwerkingsversterkend traject, zoals Fundamed, krijgt u € 605,- (inclusief btw) per persoon en per kalenderjaar zolang het traject loopt. Naast Movir zijn er nog enkele andere verzekeraars - zoals ASR - waar u een financiele ondersteuning kunt aanvragen. 

ACCREDITATIEPUNTEN
Voor verschillende (para)medische beroepen is accreditatie‌ verleend door de beroepsorganisatie. Fundamed levert dus - naast een betere samenwerking - punten op voor de permanente educatie. Ook de Landelijke Huisartsen Vereniging heeft sinds 2017 accreditatiepunten verleend. Helaas is het de LHV met ingang van 2024 niet meer mogelijk om aanbod van derden zoals Fundamed te accrediteren.

‌FISCAAL
‌‌Voor zelfstandige beroepsbeoefenaren zijn de kosten fiscaal aftrekbaar. Overleg daarover met de eigen belastingadviseur is altijd aan te raden.
We bellen met plezier even terug
Als u uw naam en telefoonnummer of e-mailadres stuurt, eventueel vertelt wanneer u te bereiken bent, dan nemen wij contact met ú op.
Bedankt voor uw verzoek! 
‌Wij zullen spoedig contact met u opnemen.
Verstuur
Heeft úw samenwerking koorts?
Vraagt u zich af of uw samenwerking 'koortsvrij' en gezond is? Meet dan binnen 5 minuten, gratis en anoniem de temperatuur van uw samenwerking. ‌Bent u ARTS OF PARAMEDICUS, ga dan naar: praktijkthermometer.nl, beantwoord 23 stellingen met 'eens, oneens of neutraal', geef bij 2 vragen een rapportcijfer en zie de uitkomst: 'geen koorts, verhoging, koorts of hoge koorts'. 

‌- HUISARTSEN i.s.m. de LHV: samenwerkingsthermometer.nl
‌- ‌FYSIOTHERAPEUTEN i.s.m. het KNGF: diagnosesamenwerking.nl
‌- DOKTERSASSISTENTEN i.s.m. de
‌NVDA: ‌nvda-teamthermometer.nl
Samenwerkingsproblemen voorkomen beter dan ze oplossen
Samenwerkingsproblemen blijken 'altijd' over dezelfde thema’s te gaan. Dan is het toch verstandiger die onderwerpen goed door te spreken vóór er problemen ontstaan of al bij de start? Fundamed doet precies dat. Met een ervaren procescoach worden al die potentiële struikelblokken besproken, soms diepgaand. En dat gebeurt steeds met alle leden van de samenwerking aan tafel. Zo ontstaat zicht op elkaars ideeën, wensen en verwachtingen en 'wie die ander is'. En wordt de basis gelegd voor duurzaam samenwerken.
Contact
U kunt ons - ook buiten kantooruren - bellen van maandag tot en met zaterdag.
085 - 130 87 30‬
06 - 53 570 252